Començaven
les calors de l’estiu, i mentre el dia s’allargava i la llum era
un regal desprès de la foscor dels dies d’hivern, la brisa se
sentia càlida i el mar tenia un color blau mes intens.
S’alleugeria
la roba, es colrava la pell i sobretot a dins del pit alguna cosa
s’accelerava i demanava gresca. Arribava l'estiu. Començaven a
venir els estiuejants i l’ambient es tornava amable i festiu.
Però
aquell seria un estiu diferent pel Sergi desprès de tot l’hivern
estudiant i ajudant als pares al bar del poble.
Aquella
primavera havia fet 15 anys, i una bona estirada i el borrissol que
lluïa damunt el llavi, havien canviat els seus antics gustos pels
jocs de córrer, enfilar-se als arbres i anar a buscar granotes per
unes altres inquietuds que abans li passaven inadvertides com la
música, les noies, les motos i les confidències amb els amic.
Va
anar retrobant els amics d’altres estius. Tots havien crescut i ara
gaudien de les vacances nedant,
prenent el sol,mirant-se les noies i les nits escoltant
música, xerrant i bevent copes.
Llavors
començava la moda dels gin tònics i varen afeccionar-s'hi força,
compraven els ingredients necessaris i varen aprendre a preparar-los.
En
Sergi de seguida hi va agafar el gust i tots li deien que els
confeccionava d’allò més bé.
Varen
anar passant els dies d’aquell estiu d’una forma lenta i ociosa i
quan la calor ja començava a minvar , el dia a escurçar-se i
l’horitzó a canviar de color va fixar-se en ella, en els seus ulls
color de mel en els seus cabells castanys amb un punt de vermellós i
sobretot en el seu posat tímid i en el seu somriure obert.
La trobava bonica i exercia una mena d'atracció desconeguda fins
llavors sobre ell
Però
la Valeria ni se’n adonava i quan ell carregant-se de valor se
li atansava amb qualsevol excusa, ella, amb un punt de curiositat
divertida se’l quedava
mirant un moment i tot seguit sacsejant els cabells vermellosos
dirigia la seva atenció cap a un altre cosa.
De
vegades quan eren a la platja i ella es capbussava en una onada amb
el banyador groc cenyit al cos ,
ell se la quedava mirant embadalit i sentia una sensació nova dintre
seu com un sotrac i pssava el dies com si es trobés dins d'un
núvol.
Pensava
en ella a totes hores i buscava qualsevol oportunitat per trobar-la
Malgrat
tots els seus esforços no va saber cridar la seva atenció ni mai va
trobar les paraules adequades per
comunicar-se amb ella ni despertar el su interés, i quan es va
acabar l’estiu la Valeria va tornar a Barcelona
i ell va quedar-se al poble amb el record de la seva imatge
instal·lat dins del seu núvol
i somiant en retrobar-la el proper estiu , amb la perspectiva
immediata de passar l’hivern estudiant i treballant per ajudar
al bar dels pares prop de la
platja.
Aquell
hivern però el pare va pensar que calia donar un gir al negoci que
ja començava a tenir prou demanda i va contractar a un nou xef que
va modificar l’oferta gastronòmica dissenyant unes tapes molt
originals i apetitoses.
Desprès
va canviar totalment la decoració del local i finalment decidí que
per aconseguir l’èxit total
el més important era el disseny d’una zona damunt
la sorra amb coixins, catifes, tauletes baixes i butaques que seria
un” chill out”on sonaria
música suau i se servirien tot tipus de còctels
Aleshores
va enviar al Sergi a un curs de preparació per barmans a una de
les escoles mes avançades i
elitistes. Allà li varen ensenyar a barrejar els licors,
a equilibrar els gustos i els punts del dolç, l'àcid i l'amargant,
a combinar els licors, a
saber quin tipus de copa emprar per cada beguda
i quina era la presentació mes adient en cada cas i sobretot a
sacsejar amb estil la coctelera que es un punt clau per la preparació
d'un bon còctel.
Va
aprendre una gran quantitat de noms suggestius per designar a cada
combinat, va resultar un bon alumne i finalment li varen donar un
certificat que
l'acreditava com a barman.
De
manera que en arribar el següent estiu i tan bon punt foren acabades
les modificacions al bar de la
platja varen posar en marxa la nova zona de “chill
out”i a ell li varen posar una mena de davantal negre llarg que li
arribava fins als peus i va convertir-se en un flamant barman.
El
local tenia molt èxit, tothom volia una taula damunt la sorra al
vespre per gaudir d'un còctel i
tots demanaven l'assessorament d'en Sergi amb la carta de begudes
farcida de noms suggerents a les mans tot interrogant-lo sobre la
conveniència de demanar un Margarita, un Mojito un Bloody Mary o un
Coco loco i en Sergi amb gran suficiència anava orientant a tothom
sobre quin era el millor còctel per cada ocasió.
I
des de darrera el mostrador anava fent la seva feina tot sacsejant
amb energia la
coctelera,barrejant licors de tots colors, picant gel ,decorant les
copes amb sucre per tot el vol, i afegint-hi fruits vermells,
rodanxes de taronja, llimona i fulles de menta, i el cas es que ben
aviat va convertir-se en una cosa semblant a un guru dels còctels
admirat per tot el jovent.
Les
noies se li acostaven per demanar-li parer tot rient i posant-li
ullets i ell que amb aquesta evolució havia guanyat seguretat i
autoestima els hi aconsellava
amb un somriure desimbolt , tot seguint-los el seu coqueteig.
Cap
a primers d'agost va arribar la Valeria i de seguida va quedar
encantada amb el canvi del bar i es va apuntar a la moda d'anar a
prendre un còctel al chill out al vespre.
Va
quedar molt sorpresa del canvi del Sergi.
Ell
la va veure asseguda sobre un coixí de vellut blau fosc amb el seu
somriure blanc i un toc de color
de foc als cabells tot fent-li un gest amb la mà
perquè s'hi acostés. Li va demanar consell per
prendre un còctel suau
i va passar una bona estona
demanant-li que li expliqués els ingredients mentre se'l
escoltava amb atenció,
amb els ulls brillants i pendents de les seves paraules.
Ell
finalment li va aconsellar un New Passion. Li va portar la copa amb
un color vermell intens de granadina i unes
fulles de menta i unes rodanxes de llima clavades a un costat i l'hi
va deixar sobre la taula.
Ella en va fer un glop i li va tornar una mirada plena
d'entusiasme i satisfacció
-Vindràs
demà a la platja ?-va dir-li
Potser-
mormolà ell, un xic desprevingut
Donà
mitja volta i es dirigí a la barra on començà a sacsejar de nou la
coctelera.
Va
cercar dintre seu però ja no va trobar aquella sensació tan potent
de l'estiu passat, era com si
hagués passat molt temps i aquell núvol s'hagués
desfet del tot.
Donà
una ullada al rellotge : les dues. I llavors va recordar que en
acabar havia quedat
d'anar a l'apartament d'aquelles angleses que cel·lebraven
una festa d' aniversari.
El
somriure blanc de la Valeria ja quedava a quilòmetres dels seus
interessos actuals.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada